Crema de zahar ars cu frisca

de nadina73 in Dulciuri, 13 Iun 2010 | 22727 vizualizari

 

este dupa reteta lui janet ,insa eu l-am accidentat si i-am pus si frisca

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar(brun)
  • 2 linguri de amidon
  • esenta de rom
  • 2mere
  • 400 ml frisca
  • 4 linguri de zahar pt frisca
  • caramel-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu frisca:

Se ard 5 linguri de zahar care se intind pe toata cratita inclusiv pe pereti vasului.

Merele se taie feliute subtiri si se pun peste zaharul caramelizat.

Ouale se amesteca bine cu zaharul,romul,amidonul si apoi se pune laptele.

Se toarna compozitia in vasul in care s-a caramelizat zaharul ,usor sa nu se stice forma merelelor care se vor ridica la suprafata.

Se pune vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si se pune la cuptor pentru aproximativ 50 minute la 160 grade

Cand crema e gata se scoate din cuptor se lasa la racit iar apoi se rastoarna pe un platou(eu l-am accidentat putin)se orneaza cu frisca si cu caramel

Se lasa in frigider 2 ore sa se raceasca bine.................pe caldura de afara merge grozav de bine o astfel de crema

Este foarte buna reteta, Janet !

super!

felicitari!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]