Crema de zahar ars

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 17 Iul 2010 | 10709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -600 ml lapte
  • -5 oua
  • -1 lingurita amidon
  • -6 linguri de zahar
  • -vanilie
  • +1 cana de zahar pentru caramel

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

zaharul din cana se caramelizeaza si se toarna in fiecare forma si se imbraca peretii.

Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si vanilia si se omgenizeaza!

La sfarsit se toarna laptele si se omogenizeaza.

Se toarna in forme(de aluminiu,cesti etc) 2/3,se aseaza in tava si se pune apa in tava pana la jum formelor!

Se da la cuptor 30-40 min sau pana se rumeneste deasupra.

Se lasa la racit si se scot din forma

(eu am bagat un cutit cu lama subtire de jur imprejur,apoi am clatinat putin si le-am rasturna pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Ina 1

17.07.2010, 15:22

daca mai e si din frigider...

Bucataras Medi 1

17.07.2010, 16:15

o nebunie...............

nadina73 1

17.07.2010, 17:44

si daca nu it place tot o manancisuper ce bine arata 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Betivana