Crema de zahar ars

de madi_marin in Dulciuri, 10 Iun 2010 | 5078 vizualizari

 

by Ana......cu mici modificari ale cantitatilor ingredientelor

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 150 g zahar in vasul in care urmeaza sa preparam desertul. Cand s-a caramelizat  bine, se tapeteaza si peretii cratitei pana la jumatate. Se lasa la racit.

Se pune laptele la fiert cu restul de zahar. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare , iar galbenusurile se freaca bine cu esenta de vanilie. In laptele fierbinte se incorporeaza rapid cu un tel albusurile batute spuma tare si galbenusurile turnate in fir subtire. Se toarna amesecul in cratita cu zahar ars . Se pune vasul la cuptor la bain marie cam pentru 40 de minute. Se lasa la racit foarte bine, chiar si pana a doua zi , inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat