Crema de zahar ars

de carmenvlad in Prajituri, 31 Ian 2011 | 5905 vizualizari

 

Am aceasta reteta de multa vreme de la cineva foarte drag mie, dar care acum nu mai este printre noi. Cand voiam sa fac repede ceva dulce, crema de zahar ars era prima pe lista. Era si este una din prajiturile preferate ale copliilor.
Asa ca astazi va invit sa mancam impreuna crema de zahar ars.


.

 

INGREDIENTE

  • - 1 L lapte dulce
  • - 8 oua
  • - 250 g zahar
  • - 1 baton de vanilie sau 2 pliculete zahar vanilat Burbon (eu folosesc acest zahar vanilat deoarece contine bucatele de vanilie in el)
  • - Esenta de rom (dupa preferinte)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

100 g zahar se caramelizeaza intr-un vas rezistent la foc. Se imbraca peretii vasului cu zahar caramelizat si se lasa sa se raceasca. In acest timp se pune laptele la fiert. Cand este gata se adauga batonul de vanilie sectionat sau cele 2 pliculete de zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca putin. Se mixeaza ouale cu 150 g zahar si apoi se adauga laptele caldut si esenta de rom. Aceasta compozitie se rastoarna in vasul cu zaharul caramelizat. Se aseaza acest vas intr-o tava in care se pune apa calda (crema se face la baie de aburi). Se coace la foc potrivit timp de 40-45 de minute (este gata cand crema s-a intarit si s-a rumenit usor pe deasupra).

Se lasa sa se raceasca in vasul in care a fost facuta si apoi se da la frigider pentru 2-3 ore. Daca se poate este bine sa fie servita a doua zi.

Este o prajitura usor de facut dar deosebit de delicioasa, combinatia de caramel si esenta de rom este grozava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

LUK 1

01.02.2011, 21:03

kamy 1

01.02.2011, 21:04

de mult nu am mai mancat

carmenvlad 1

05.02.2011, 23:12

Va multumesc pentru comentarii dar trebuie sa va marturisesc ceva: cand era crema doar putin facuta butelia mea s-a terminat, asa ca am pus crema la cuptorul cu microunde. Nu a iesit asa cum imi doream dar a fost deliciosa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura "Regina Maria"