Cozonac cu iaurt

de ionela2682 in Dulciuri, 30 Noi 2012 | 19693 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru 2 cozonaci

  • aproximativ 1- 1,2 kg faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana iaurt gras
  • 1 cana zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 1 cub drojdie (linco am folosit eu)
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • esenta de rom
  • sare
  • zahar vanilat
  • 0,5 cana ulei

Umplutura

  • 100 g ciocolata amaruie
  • nuci,stafide ,rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu iaurt:

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul(amestecam pana se dizolva complet),se dauga apoi aromele,la sfarsit adaugam iaurtul la temperatura camerei dar si galbenusurile si oul intreg.Omogenizam bine

-se incepe adaugarea fainii ,cernute in prealabil(pentru inceput doar 1 kg) framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai  inmuia in momentul in care se adauga uleiul)

-incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini

-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul

-aluatul crescut se rastoarna pe masa de lucru si se impate in 4 bucati egale ca gramaj

(-pentru fiecare cozonac se va folosi cate 2 din bucatile de mai sus)

-intindem o foaie de aluat  (cam 0,5 cm ),radem ciocolata amaruie pe toata suprafata ,presaram nuci ,stafide ,rahat,rulam strans

-procedam la fel si cu cealalta foaie

-cele doua rulouri obtinute se vor rasuci intre ele .se asaza in tava de copt tapetata cu hartie de copt

-la fel se va proceda si cu cele 2 bucati de aluat ramas

-se acopera cu un servet curat ,se tin in loc caldut pana -si dubleaza volumul

-se ung cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte,se dau la cuptor pana trec testul scobitorii(apriximativ 1 ora)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

iry-gabriela 1

30.11.2012, 19:41

arata fff bine

mamaieelena 1

30.11.2012, 20:50

ce bine arata

Dya Daniela Andrei 1

10.12.2012, 21:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu gem de mure si nuca