Cozonac cu cacao, stafide si rahat

de Ancutsa in Dulciuri, 26 Sep 2016 | 3767 vizualizari

 

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp :)

 

INGREDIENTE

  • pentru 1 cozonac:
  • 5 oua;
  • 500 g faina;
  • 150 ml lapte caldut;
  • 25 g drojdie;
  • 1 varf de lingurita cu sare;
  • 200 g zahar;
  • 100 ml ulei;
  • pentru crema:
  • 5 linguri pline cu zahar,
  • 3 linguri cacao;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • Stafide inmuiate in vin rosu;
  • Rahat de trandafiri;
  • Coaja de portocale si de lamaie;
  • In plus: 1 galbenus pentru uns.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao, stafide si rahat:

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de lapte.

Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam o ora (pana isi dubleaza volumul).

Se unge masa de lucru cu ulei si se iintinde coca cu mainile, se presara zaharul si cacaoa, apoi si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit, stafidele inmuiate mai inainte in vin rosu.

Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine.

Se da la cuptorul incins cam 40 de minute pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.

Timp preparare: aprox 2h 35min

Portii: 10 felii

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/cozonac-cu-cacao-stafide-si-rahat.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat