Cozonac cu cacao

de tarasmariana in Dulciuri, 31 Mar 2015 | 5586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 375 ml lapte
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 20 g drojdie uscata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • Zeama de la o jumatate de lamaie
  • Jumatate de pahar zahar pudra
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao:

Preparare :

Intr-un bol punem jumatate de pahar de lapte cald si drojdia, amestecam bine si lasam deoparte pentru 10 minute. Intr-un alt bol punem un pahar de faina cernuta si laptele ramas, adaugam drojdia si amestecam cu o lingura si se pune un prosopel deasupra. Punem maiaua la loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine galbenusurile cu zaharul, adaugam esenta de rom esenta de vanilie sarea si mai mixam. Se bat bine albusurile. Adaugam in maia galbenusurile si omogenizam, se mai adauga si albusurile batute, restul de faina si incepem sa framantam adaugand unt putin cate putin. Framantam bine aluatul pana cand se face elastic. Acoperim aluatul si punem la dospit pentru 1 ora si jumatate.

Cand isi dubleaza volumul, punem un pic de faina pe masa de lucru sa nu se prinda aluatul si mai framantam putin. Impartim aluatul in 4 bucati, intindem o bucata de aluat si o ungem cu cacao (batem doua albusuri si adaugam cacao) si se ruleaza aluatul. Se repeta de 4 ori. Se impletesc cate doua si se pun in tavi unse cu unt. Se acopera si se pun la dospit 15-20 de minute. Incingem cuptorul la 180°. Cozonacii se coc la foc potrivit timp de 50-60 de minute.

Glazura :

Batem un albus, adaugam zaharul pudra, zeama de lamaie si batem bine. Glazuram cozonacii cu o pensula de bucatarie si se decoreaza.

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie lasate cel putin doua ore la temperatura bucatariei, in nici un caz nu trebuie sa fie reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si fara framantare