Budinca si jeleu de capsuni

de ianculubita in Dulciuri, 30 Mar 2014 | 3685 vizualizari

 

Esec total la painea de secara,mai am de invatat :))
Daca tot au aparut capsunele,e drept nu de la noi,am facut ceva dulce sa-mi rascumpar greseala cu painea!!

 

INGREDIENTE

  • 1 plic budinca cu aroma de capsune
  • 500 g capsune
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi de gelatina
  • 4 linguri fulgi de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca si jeleu de capsuni:

Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500 ml lapte si 2 linguri zahar (eu nu pun mai mult) iar dupa ce s-a racit foarte bine amestecam cu fulgii de ciocolata, umplem cupele pana la jumatate si le tinem la frigider

Pentru jeleu,punem intr-un vas pe foc capsunele curatate de codite,spalate si taiate care sunt mari,cu 2 linguri zahar;dupa ce s-a topit zaharul si s-a format un sirop,pasam fructele cu blenderul,il trecem prin sita,punem piureul din nou pe foc iar cand a ajuns la punctul de fierbere,incorporam gelatina hidratata in 4 linguri apa rece,amestecam pana se dizolva iar dupa ce s-a racit,umplem cupele cu jeleu si ornam cu capsune

Lasam la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata