Covrigi opariti

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 33569 vizualizari

 

reteta preluata (in mare) de la Madi . Gand drag, fata talentata!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 330 gr.faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri de ulei

Solutie pentru oparit covrigii inainte de coacere:

  • 250 ml apa
  • 2 lingurite rase de bicarbonat

Decor:

  • sare grunjoasa
  • seminte de susan
  • seminte de mac

/

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi opariti:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam cateva lingurite de apa calduta si una de faina, apoi lasam 10 minute amestecul obtinut la dospit.

Faina (la temperatura camerei) se aseaza intr-un castron, se formeaza gaura la mijloc, punem drojdia dospita si ama calduta, apoi amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elatic, ce nu se lipeste de maini.La final adaugam uleiul.

Lasam aluatul la dospit pentru o ora in loc ferit de curenti.

Impartim aluatul in 8-9 bile egale.

Intindem pe masa de lucru infainata o bila de aluat cu degetele pana obtinem un sul lung de cca 40-50cm.

Indoim sulul de aluat in doua,apoi rasucim cele doua parti si modelam covrigii.

Punem apa cu bicarbonat intr-un vas la foc mic, trecem pe rand covrigii pentru cateva secunde prin solutia obtinuta,apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram sare, mac si susan si dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.

Servim covrigii calzi sau reci cu iaurt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi opariti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec sarat cu sunca si cascaval