Covrigi cu mac şi sare

de madi_marin in Piine, 23 Feb 2014 | 16091 vizualizari

 

E inspirată de pe blogul lui Edith ,,www.edithskitchen.ro,, careia îi mulţumesc. Nu au ieşit aşa frumoşi ca ai ei, dar sunt foarte buni şi se fac foarte uşor. Eu sigur mai repet figura, ca ne-au plăcut foarte tare.

 

INGREDIENTE

8 covrigi

  • 330 g făină
  • 250 ml apă călduţă
  • 2 linguriţe drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr

Pentru opărit:

  • 150 ml apă
  • 1 lingură rasă bicarbonat de sodiu

Pentru presărat:

  • sare, mac, susan etc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu mac şi sare:

Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute.

Într-un vas încăpător se cerne făina, se amestecă cu sarea, se adaugă compoziţia de drojdie şi restul de apă călduţă. Se frământă un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la crescut pentru o oră , la loc călduţ într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie alimentară.

După ce a crescut, aluatul se împarte în 8 bucăţi egale. Fiecare bucată se face sub formă de sul lung cam de 50 cm. După care se îndoaie în jumătate, apoi cele două jumătăti se răsucesc şi se unesc capetele. .

Apa cu bicarbonatul ( atenţie! o lingură rasă, nu mai mult, ca să nu capete gust neplăcut!) se pun la foc mic. Când începe să fiarbă se adaugă covrigii rând pe rând pentru 5-6 secunde fiecare. Se scot direct pe tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu mac şi sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu mac