Covrigei sarati

de marieta in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2010 | 12187 vizualizari

 

sunt buni langa o bere sau o cola rece!!

 

INGREDIENTE

  • 3oua,
  • o lingura sare,
  • un cub de drojdie proaspata,
  • 250g unt,
  • 50ml ulei,
  • 2linguri cu varf smantana,
  • 250ml lapte caldut(nu fierbinte)
  • o lingura de chimen sau mac,
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei sarati:

se bat 2 oua cu sarea,drojdia(se pune cubul de drojdie intreg nedizolvat)smantana,

se bate bine cu telul pana la omogenizare

apoi se adauga restul ingredientelor si faina treptat pana iese un aluat bun de lucrat cu el.

se lasa o ora la dospit acoperit cu un prosop apoi se fac forme de covrigei cu mana(sunt forme anume dar aici nu am)apoi se pun in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt sau unsa putin cu ulei.

se ung covrigeii cu oul ramas batut cu o lingura de ulei

se dau la cuptor pana se rumenesc frumos

mie mi-au iesit 4 tavi

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei sarati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

marieta 1

07.07.2010, 15:12

nici eu nu prea am rabdare ana!!dar odata ce ma pornesc sunt greu de oprit!!

nadina73 1

04.10.2010, 01:14

am sarit retata asta dar cum?5f

marieta 1

11.10.2010, 00:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu nucă - Super delicioase și extra rapide

pe 18.10 la 13:57

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

pe 18.10 la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]