Cous-cous cu legume si pui

de Oana in Pui, 21 Iul 2009 | 37233 vizualizari

 

O mancare super rapida si buna de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui
  • un morcov mare
  • un dovlecel
  • jumatate de ceapa rosie
  • un ardei gras
  • o rosie
  • o ceasca cu cous-cous
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume si pui:

Pieptul de pui se taie cuburi mari. Legumele se curata, se spala, jumatate de morcov se da pe razatoarea mica si cealalta se taie bastonase. La fel se procedeaza si cu dovlecelul (asta pentru mofturosii care nu mananca legumele, ii pacalim putin :)) ). Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras se taie fasii mai groase. Rosia se decojeste si se da pe razatoarea mica. Se pregateste o cana cu apa fiarta si inca 1 l de apa clocotita.

Buuun! Intr-o cratita cu putin ulei se pune carnea si se perpeleste putin pe toate partile, adaugand cate putina apa calda din cana (sa se inabuseasca mai mult). Se adauga apoi ceapa, morcovul si dovlecelul ras si inca putina apa. Se lasa sa se inmoaie, se adauga sare, piper si boia. Dupa 5 minute se pun si celelate legume, apoi litrul de apa fiarta, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine carnea si legumele.

Se opreste focul, se adauga cous-cous-ul si se lasa acoperit 5 minute. Apoi se amesteca incet cu o spatula si se mai lasa inca 5 minute cu capac, timp in care se va umfla frumos!

TIPS-URI

1

Supa se poate strecura, se adauga cous-cous-ul in supa fierbinte si se serveste separat cu legumele, fiacare cum doreste.

2

Pentru un gust deosebit se poate adauga praf de ghimbir si turmenic.

3

In supa de legume se pot adauga legume dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (22)

Ligia Bxl 1

26.12.2010, 20:06

care e problema nu e bun?mie-mi place mult vreau si yo

Samira 1

26.12.2010, 23:02

Draga mea comanligia, eu nu am spus ca nu e bun, eu am contestat faptul ca a fost prezentata ca fiind o reteta din bucataria marocana ! E ca si cum as spune ca palinca din Ardeal este bautura nationala a polonezilor!
O seara linistita si cu tot dragul:
SARBATORI FERICITE !

adry88 1

08.05.2011, 16:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei cu ciuperci si pui