Cottage pie cu carne de curcan

de Bya Ralu in Curcan, 19 Feb 2013 | 4723 vizualizari

 

Data trecuta am facut dupa reteta lui gaby,cu carne de porc ,asta a iesit mult mai gustoasa

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de curcan
  • cartofi (6-7)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc,boia dulce,sare,piper,ghimbir,fulgi de chilli
  • vin alb
  • Pentru piure:
  • unt
  • lapte
  • parmezan ras
  • vegeta,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage pie cu carne de curcan:

Cartofii se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert.

Separat intr-o tigaie wok punem ceapa tocata marunt la calit, adaugam si morcovul dat pe razatoare. Adaugam ulei de masline si lasam la calit pana se inmoaie ceapa, adaugam carnea si condimentele. Amestecam foarte bine ingredientele, iar cand carnea se face alba se stinge cu vinul alb. Se adauga un pahar de apa si 1 cub maggi de supa sau supa daca aveti facuta si se lasa la foc mic pana scade zeama, se adauga si 2 foi de dafin si dovlecelul taiat cuburi si usturoiul strivit.

Cartofii cand sunt gata se scurg se apa, se adauga untul, lapte cald, parmezan ras si se ameseca pana devine o pasta fina. Intr-un vas termorezistent se pune carnea cu legumele, iar deasupra se pune piureul de cartofi cu model sau fara. Se baga la cuptor circa 15 minute la 200 de grade pana se rumeneste putin piureul.

Se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage pie cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza