Cotlet de porc în crustă de condimente

de diaconta in Porc, 25 Dec 2012 | 9247 vizualizari

 

Nu mi-a ieşit mie aşa frumos ca şi cel făcut de Gaby,dar a fost foarte bun şi mai ales apreciat de oaspeţii mei.Cred ca urmarind pozele vă puteţi închipui mirosul îmbietor de friptura şi pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc fara os,aprox.1 kg
  • 2 lingurite sare grunjoasa
  • Pudra de usturoi
  • Boia
  • Piper macinat
  • Pudra de ghimbir
  • Amestec de boabe de piper negru,rosu,alb si verde
  • Boabe de coriandru
  • Boabe de mustar alb
  • Rozmarin uscat
  • Cateva frunze de salvie uscata
  • Orice alte condimente vă sunt pe plac
  • Nu am scris cantitati la condimente,puteti sa folositi în cantitatea pe care o doriti.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc în crustă de condimente:

Eu am taiat cotletul pe lungime,obţinând astfel doua bucati mai înguste,mult mai potrivite pentru un platou rece.

Pentru ca unii s-ar putea sa înlature crusta de condimente,am condimentat mai întâi carnea cu sare,piper,boia si usturoi.

Am amestecat apoi boabele de condimente,le-am pus pe o folie si am „tavalit” cotletul prin ele,formând o crusta.

Le-am  rulat cu folia si le-am pus la rece câteva ore.

Apoi le-am prajit cu grija pe grill,pe toate partile,având grija sa nu le înţep.

Le întoarceti cu un cleste sau cu doua linguri.

Astfel sucul carnii va ramane la interior.

Am transferat apoi cotletele într-o tava cu hârtie de copt si le-am lasat la cuptor 45 de minute.

Gaby le-a lasat 30 de minute.Mie mi s-a parut destul de tare carnea dupa acest timp,asa ca le-am mai lasat putin.

Cotletul de regula este o carne mai seaca si uscata,asa ca nu va asteptati la o friptura prea moale.

Se lasa sa se raceasca acoperit cu o folie,abia apoi se feliaza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc în crustă de condimente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lau 1

26.12.2012, 13:33

superb arata

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 08:34

foarte gustos

diaconta 1

04.12.2013, 19:22

Krysty,multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc evantai