Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare

de diaconta in Prajituri, 2 Oct 2010 | 16195 vizualizari

 

Uitasem de reteta asta delicioasa si mi-am adus aminte cand am vazut formele la magazin.Instantaneu parca am simtit gustul ce nuca si dulceata acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr untura
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 700 gr faina
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • lamaie
  • 150 gr nuca
  • 100 gr alune
  • dulceata de merisoare salbatice
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare:

Pentru cosulete:

150 gr untura

100 gr unt

4 galbenusuri

4 linguri smantana

5 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

700 gr faina

1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se lasa la rece 1 ora.

Se ia cate putin aluat si se pune in forma de cosulete,modelandu-l dupa preferinta.

Pentru umplutura cosuletelor am folosit dulceata de merisoare salbatice (preferata mea) e putin acrisoara si se potriveste de minune.

Cele patru albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar,zeama de lamaie,putin rom si nuca si alunele macinate.

Cu ajutorul unui posh se spriteaza cate un mot deasupra fiecarui cosulet.

Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Se scot din forme dupa ce s-au racit si se pudreaza cu zahar.

E minunata combinatia de coca sfarmicioasa.dulceata acrisoara si bezea crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina