Cornuri hot-dog

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2015 | 6887 vizualizari

 

By Andra, super bune, se mananca pe loc calde <3

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita unt (cat o nuca)
  • 1 lingurita drojdie proaspata(cat o nuca)
  • sare cam un varf de lingurita
  • un varf de cutit de zahar
  • 10 cremvusti mici de pui
  • un galbenus + 2 linguri lapte ptr uns
  • 50 g cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri hot-dog:

Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu putin ulei ca sa nu se lipeasca aluatul. 

Se acopera si se lasa la dospit 30-40 de minute la loc caldut. 

Se porneste cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei in foaie subtire de cam 3 mm care se tie fasii de grosimea a doua degete. Cremvustii stersi bine cu un servetel se infasoara in cate o fasie de aluat si se pun in tava. Se ung cu oul amestecat cu lapte si se presara deasupra cascaval ras.

Se coc 20 de minute pana incep sa se rumeneasca usor deasupra. Se lasa utin sa se raceasca, apoi se pot servi cu mustar sau ketchup, dupa preferinte. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de cascaval se pot pune deasupra seminte de susan, mac etc.

2

inainte sa dati la cuptor cornurile, le mai puteti lasa la dospit cca 10-15 minute, eu nu le-am lasat si s-au copt perfect

3

cred ca sunt foarte bune si a doua zi, de pus la pachet, la mine nu au apucat ca s-au mancat :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri hot-dog" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

COMENTARII (15)

Rocsi 1

22.12.2015, 20:47

Vreau si euuuuuuuuu

Rahela Velicu 1

02.02.2016, 17:24

Cei mai buni

Panacris 1

08.12.2016, 09:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta sarata cu telemea si masline