Cornulete cu nuca

de Xandrinne in Dulciuri, 2 Sep 2011 | 5714 vizualizari

 

Reteta are ceva vechime in familia noastra; eu o fac doar de vreo trei ani incoace. Imi place ca e un dulce usor de facut, se poate pregati si in zilele de post...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 300 g faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Am pus ingredientele in robotul de bucatarie si le-am amestecat.

Aluatul obtinut l-am lasat un pic sa se odihneasca, la rece; din el am taiat bucati pe care le-am modelat in forma de snur si am format cornuletele. Aluatul e destul de lipicios, trebuie lucrat repede, sa nu se inmoaie de la caldura mainilor.

Cornuletele le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor, cca 12 minute, pana au inceput sa se rumeneasca. Calde le-am trecut prin zahar pudra.

Am preluat, de data aceasta, ideea Laurei Sava si am taiat si eu cateva forme, pentru decor; am obtinut braduti si stelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.09.2011, 15:37

cornulete din astea as manca zilnic asa mult imi plac

Kadia80 1

04.12.2011, 19:32

ce frumusele sunt!

Xandrinne 1

07.12.2011, 21:08

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si aroma de portocale