Cornulete cu bors si suc de rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 3 Aug 2014 | 22307 vizualizari

 

va prezint o reteta de cornulete dementiale pentru perioada postului si nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cubulet drojdie
  • 250 ml ulei
  • 250 ml bors
  • 100 ml suc de rosii (sau rosii pasate am folosit eu)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar tos
  • faina alba cat cuprinde (cca 700-800 gr.)
  • 1 borcan dulceata de visine
  • cca 200 gr. zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors si suc de rosii:

Punem intr-un vas incapator drojdia cu sarea si zaharul,o lichefiem.

Adaugam uleiul,borsul, rosiile pasate sau bulionul iar la final faina.

Vom obtine un aluat gras, usor de modelat.

Lasam aluatul acoperit cu un servet curat de bucatarie in loc ferit de curenti pentru cel putin 1 ora la dospit.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Rupem cate o bucata de aluat, de dimensiunea unei portocale, o intindem cu facatetul pe masa infainata, apoi o impartim cu pintenul in 8 bucati.

La baza fiecarei bucati punem dulceata de visine, rulam apoi aluatul sa obtinem forma de cornulet, la felprocedam cu toate, le asezam in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor pana se umfla si se rumenesc cornuletele.

Scoatem tava din cuptor, apoi cu mare grija asezam toate cornuletele din tava intr-o ppunga incapatoare si rezistenta in care am pus zaharul pudra.

Scuturam usor punga,sa se lipeasca zaharul de cornulete, apoi le scoatem pe platou si le lasam la racit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

ianculubita 1

04.08.2014, 09:36

interesant,trebuie retinut

Lavinia 1

04.08.2014, 16:39

fragede si delicioase

Panacris 1

13.08.2014, 17:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de broccoli (de post)