Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel

de xana in Dulciuri, 12 Iul 2014 | 4596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr unt
  • 600 gr faina
  • 50 gr praf de budinca de caramel
  • 150 gr alune de padure crude
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf sare
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel:

Prajim alunele intr-o tigaie sau la cuptor, pana se rumenesc usor. Indepartam cat se poate din coaja si le macinam.

Cu mana, amestecam bine faina si untul la temperatura camerei. Adaugam alunele, budinca de caramel, zaharul, esenta de rom, praful de sare si praful de copt. Amestecam pana devine un aluat nelipicios pe care il dam la frigider pentru jumatate de ora.

Din aluat rupem bucate pe care le intindem suluri, de cca 1 cm diametru apoi taiem sulul in bucati de 3 cm si le indoim in forma de U.

Punem cornuletele in tava cu hartie de copt si le dem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45 de minute sau pana se rumenesc usor.

Cat inca sunt calde, le trecem prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

13.07.2014, 12:48

Ce-mi plac!

Rocsi 1

13.07.2014, 19:49

Sunt grozav de bune. Imi plac!

MOKUSKA 1

14.07.2014, 11:03

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )