O mancare traditionala din Marea Britanie, provenind din zona Cornwall
Pentru coca
Pentru umplutura
Altele
Eu am facut coca cu robotul de bucatarie, dar se face foarte usor si cu mana. Amesteca faina cu untul si sarea pana ce devin ca nisipul. Pune cate putina apa si amesteca, pana ce totul devine o coca. Infasoara in plastic si lasa la congelator 15 min (sau 30 min in frigider)
In timpul asta porneste cuptorul la 220 C. Taie carnea si legumele. Amesteca ingredientele umpluturii. Scoate coca din congelator si imparte-o in 4 bucati egale. Intinde prima bucata. Cu ajutorul unei farfurii de desert taie o forma circulara. Pune in centru un sfert din umplutura si unge marginile cu ou.
Aduna marginile in sus si preseaza ca sa sigilezi umplutura. Unge cu ou peste tot. Fa la fel si cu celelate 3 bucati de coca. Baga la cuptor cam 60 minute.
Se poate manca rece sau calda. Umplutura ramane mult timp calda in interior