Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. La sfarsit adaugam copanelele spalate bine si o cana de apa fierbinte si lasam totul sa fiarba 15-20 de minute. Inainte sa le luam de pe oc cu vreo 5 minute adaugam sosul de rosii, pasta de ardei si patrunjelul tocat, apoi condimentam cu sare si piper.
In alta cratita punem la incalzit celelalte 3 linguri de ulei, adaugam orezul si il prajim pana incepe sa se rumeneasca putin, amestecand din cand in cand. Adaugam curry si amestecam bine, apoi cca un litru de apa fierbine. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa.
Cand sunt gata se servec impreuna cu muraturi sau salata daca va place! Pofta buna!