Copanele dulci-picante

de Lavinia in Pui, 5 Apr 2014 | 26081 vizualizari

 

Super delicioase ;)

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui
  • piper macinat
  • sare
  • condimente pentru pui
  • 1 lingurita rasa de boia iute
  • ulei pentru prajit
  • Sos:
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 2 lingurite miere
  • 1 lingurita rasa de boia iute
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele dulci-picante:

Am spalat si curatat bine copanelele de pui apoi le-am lasat la zvantat.

Le-am asezonat cu sare,piper macinat ,boia iute si sare si le-am lasat la odihnit o jumatate de ora.

Intr-o tigaie am pus la incins ulei cam de doua degete.

Am prajit copanelele la foc mic spre mediu pana s-au patruns bine si s-au rumenit frumos.

Le-am scos intr-un vas si le-am lasat deoparte pana am pregatit sosul.

Am topit untul iar usturoiul l-am taiat marunt.

Am calit usturoiul in unt aprox 1 minut apoi am adaugat pasta de rosii,boiaua ,mierea si un praf de sare.

Am lasat sa fiarba pe foc mic amestecand continuu pana am obtinut un sos legat .

Am pus copanelele peste sos si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute pe fiecare parte pana au fost bine acoperite de sos.

Se servesc alaturi de o garnitura la alegere.:)

TIPS-URI

1

Puteti reduce/mari cantitatea de boia in functie de cat de picant va place sa mancati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele dulci-picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu pulpite in sos de rosii