Conopida murata

de Gicuta in Muraturi, 17 Oct 2015 | 37119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg conopida
  • 2 radacini hrean
  • 2-3 morcovi (optional)
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • o cana cu zahar (cana de 250 ml)
  • 3 linguri cu varf sare de muraturi
  • o lingura piper boabe
  • 6-7 frunze de dafin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida murata:

Conopida se desface  in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.

Morcovul se curata se spala si se taie rondele.

Hreanul se curata se spala si se taie betisoare.

Se asaza conopida in borcane (eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), se pun  rondele de morcov si betisoare de hrean.

Intr-o oala pe foc se pun apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, frunzele de dafin si piperul.

Se  toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane. Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.

Se inchid borcanele cu capace, se lasa la racit, apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut cu varza (alba+rosie) si conopida