Am primit cateva prune galbene naturale (bio) si m-am gandit imediat sa fac un compot.
Delicios caci prunele erau coapte şi dulci ca mierea.
Imi place sa-l serrvesc cu branza cremoasa sau cu iaurt natur.
Un desert lejer si minunat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/compot-de-prune-galbene.html
Spalati prunele.
Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.
Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia.
Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva ori.
Lasati sa se raceasca si pastrati in borcane la frigider.
Daca faceti o cantitate mai mare, puteti face conserve pentru iarna.
Puneți compotul fierbinte in borcanele sterilizate si uscate.
Inchideti-le bine și rasturnati-le cu capacul in jos.
Lasati sa se raceasca in aceasta pozitie o noapte.
Pastrati-le intr-un loc uscat si rece.
Puteți de asemenea congela.
Nu umpleti la maxim cutiile pentru congelator, lasati 1 cm de spatiu liber.
Foarte bun !
1
mi-au iesit 2 borcane de 400 g
2
Am vrut sa-l fac cat mai natural, am pus 3 picaturi de vanilie numai, il puteti insa parfuma cu lamaie, scortisoara etc.