Compot de caise Panacris

de Panacris in Sirop / Compot, 7 Iul 2013 | 4502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise cca. 1000 g,
  • zahăr tos cca. 200 g,
  • cuișoare,
  • bucăți de scorțișoară,
  • apă rece,
  • borcane sterilizate.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise Panacris:

Caisele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe,  apoi se așează în borcane curate și sterilizate (adică spălate cu apă fierbinte și detergent, apoi puse la uscat în cuptor! Eu m-am folosit de Margareta (mașina de spălat vase!) ;)

In fiecare borcan se umplu cu caise mici, tari și întregi. Apoi se adaugă câte 3-4 linguri rase de zahăr tos, 1 cuișor (aici mă refer la mirodenie;) ), 1-2 bucăți de scorțișoară, se completează cu apă rece, se închid ermetic, cu capace, sterilizate și șterse pe margini cu puțin alcool sanitar sau palincă, pentru dezinfectare;) Apoi se așează într-un vas mare, pe fundul căruia s-a pus un prosop de bucătărie, se adaugă apă,cât să le acopere cca. 3 sferturi, se acoperă cu un alt șervet de bucătărie umed și se dă la foc mic, cca. 50 de minute. Se verifică dacă s-a topit zahărul de pe fundul borcanelor, dacă nu, se mai lasă la fiert. Apoi se oprește focul și se lasă la odihnă până a doua zi. Borcanele se etichetează și se depozitează în pivniță, cămară sau balcon.

Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sim0na 1

08.07.2013, 13:15

Ce de bunatati mai faci.. Din pacate le noi n-are cine papa compot..

Panacris 1

08.07.2013, 15:42

Simona, eu mănânc și în loc de murături

Constelatialeu 1

08.07.2013, 15:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de zarzare