Cred că tuturor ne plac cocktail-urile. Sunt delicioase, sunt frumos colorate şi au un aer exotic. În mare, cocktail-ul este o combinaţie de lichide buvabile, de obicei unele dintre ele sunt alcoolice, dar există şi cocktail-uri non-alcoolice.
Blue Lagoon este un cocktail de vară, popular, care conţine, printre ingrediente, lichior Blue Curaçao. E uşor de făcut, necesită 3 ingrediente (Blue Curaçao, vodcă, limonadă) + gheaţă (multă gheaţă) şi e delicios. Culoarea de un albastru electrizant e superbă şi aminteşte de Marea Caraibelor, într-o zi de plajă.
Am stors sucul de la limete, am îndulcit cu sirop de agave. Am umplut paharul de cocktail pe 3 /4 cu gheaţă, am turnat vodca, apoi lichiorul şi la final am turnat limonada.
Am servit imediat, cu mult spor :)
1
Cantităţile de lichide variază, în funcţie de preferinţe; bartenderii folosesc între 25 şi 45 ml din băuturile alcoolice; dar ideea de bază este că se folosesc volume egale de vodcă şi curacao. Eu am ales varianta cu 30 ml vodcă – 30 ml curacao şi, pentru că nu am (încă :) ) măsură specială, am măsurat cu lingura – am pus câte 2 linguri din fiecare.
2
Limonada poate fi înlocuită cu Sprite/7Up sau suc de ananas; ori se folosesc proporţii egale de suc de ananas şi limonadă.
3
Se poate jongla cu ingredientele, totul este ca băutura rezultată să aibă culoarea turcoaz – pentru că de la culoare i se trage numele.