aveam nevoie de coaja de portocala pt un cozonac, si am mers la coop normal, cu gand sa-mi cumpar...dar cand am vazut pretul mi-a trecut pofta de cozonac....pai pe 50 g dadeam cat pe un cozonac gata facut....si mi-am zis: de ce n-as face eu coaja asta., ca portocale, am berechet? nu stiu exact cum e facuta cea cumparata, probabil ca e mai buna ...si are si mai multi conservanti...dar buna o fi si a mea...si nici nu m-a costat nimic...reteta pt preparare nu am gasit, asa ca am facut cam cum m-a taiat capul...
Am spalat bine portocalele si am taiat coaja de la portocala cat mai subtire posibil, astfel incat sa iau cat mai putin din partea alba ( desi mi se pare ca cea cumparata e cu partea alba cu tot....).
Am pus pe foc o craticioara cu apa si cand a dat in clocot am pus cojile si am stins focul, am lasat 2-3 min sa se inmoaie apoi am pus la scurs intr-o sita.
Dupa ce s-a racorit putin am taiat coaja cubulete mici si apoi am pus in borcanele mici, un rand de coaja, un rand de zahar si tot asa.
La sfarsit am pus deasupra esenta de rom, jumatate intr-un borcanel, jumatate in celalalt si apoi cate o lg-.ita rasa de miere in fiecare.
Mi-au iesit 2 borcanele mici, de 80 g fiecare ( de alea inca re se gaseste papita pt bebei).
Am inchis capacele bine si am pus la frigider.