Clatite umplute cu ficatei

de anomisana in Ficat, 7 Aug 2011 | 5791 vizualizari

 

Am un prieten care este mare pasionat de gatit, iar asta este subiectul nostru preferat de discutii. Zilele trecute incerca sa-mi faca pofta de clatite cu cirese, dar mie mi s-a facut pofta de clatite...altfel. Am plecat la cumparaturi si am transformat clatitele in cina, preparand clatite umplute cu ficatei

 

INGREDIENTE

Pentru clatite  

  • 1 litru lapte
  • 3 oua
  • faina
  • un praf de sare

  Pentru umplutura  

  • 0.5 kg ficatei de pasare
  • 2 cepe
  • 1 conserva de ciuperci
  • sare
  • ulei
  • marar

  Pentru sos  

  • smantana
  • marar
  • usturoi

  Pentru decor  

  • cascaval dat pe razatoare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu ficatei:

Am preparat un aluat de clatite din lapte, oua, faina si un praf de sare. Cantitatea de faina o pun in functie de lapte si de dimensiunea oualor. Cat timp s-a odihnit aluatul in frigider am calit intr-un ceaun ceapa, ciupercile taiate si ficateii, apoi am adaugat putina apa si am lasat totul sa se inabuse pana cand a fost gata. Am scos ficateii si dupa ce s-au racorit putin, i-am taiat feliute, apoi i-am adaugat la restul de compozitie si am adaugat marar tocat fin.

Pana s-a odihnit aceasta compozitie, am copt clatitele. Apoi am luat din compozitia de ficatei si am umplut clatitele pe care le-am impaturit in 4 si le-am asezat sub forma de solzisori intr-o forma de sticla unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Am presarat deasupra cascaval dat pe razatoare si am pus vasul la cuptor cateva minute. Intre timp am facut din cateva linguri de smantana, putin usturoi pisat si putin marar un sos din care am pus pe clatite in momentul servirii.

Este o reteta delicioasa de clatite aperitiv.

TIPS-URI

1

eu pun ulei in aluatul de clatite, pentru a nu mai pune in tigaia de copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate tartinabil din ficatei de pui