Clatite pufoase reteta
Sper sa va placa ideea, de gust nu mai vorbesc. Sunt delicioase!
Clatite pufoase reteta
Pregatim sosul caramel.
Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam o lingurita de amidon cu 3 linguri de lapte. Omogenizam si adaugam peste sosul caramel. Amestecam pana capata consistenta. Dam deoparte la racit.
Glazura de caramel.
Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam untul si omogenizam. Dam deoparte.
Glazura de ciocolata
Intr-un vas, punem la fiert 100 ml apa. Adaugam zaharul, uleiul si cacaoa. Amestecam pana la omogenizare. Adaugam ciocolata si lasam pe foc pana scade sosul si capat consistenta. Dam deoparte.
Clatitele
Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul.
In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacaoa, sarea. Amestecam cu o furculita ca sa se distribuie toate uniform.
Amestecam ambele compozitii, omogenizam.
Eu am folosit Panini Maker, am copt clatite lungi cat forma aparatului. Se pot coace clatite in tigaie obisnuita. Important e sa iasa pufoase.
Se scot pe un gratar, nu se suprapun ca sa nu se umezeasca.
Branza mascarpone se desface cu laptele, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.
Clatitele se taie in fasii, se ung cu crema de mascarpone, se toarna sos caramel, se presara nuci tocate grosier. Se ruleaza cu atentie pana se obtine un rulou gros. Se asaza in picioare, pe un platou.
Se glazureaza pe margine cu sos de ciocolata, in mijloc cu caramel si se presara miez de nuca.
Se dau la rece pana la servire.
Sunt de-a dreptul ....senzationale!