Clatite cu ciuperci si smantana

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2014 | 9036 vizualizari

 

Reteta este din retetarul pentru bucatari.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 100 g ceapa
  • 50 g unt
  • 25 g marar verde
  • 100 g smantana
  • 50 ml vin alb
  • 10 g sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci si smantana:

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Intr-un bol se amesteca faina, laptele, uleiul si ouale. Din aceasta compozitie se fac 10 clatite.

Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a infierbant se inabusa ciupercile si ceapa. Se adauga  vin, marar si sare.  Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu smantana.

Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite si se ruleaza, intorcand capetele pe dinauntru, ca sa nu iasa umplutura. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor 5 minute.

Se servesc calde, cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

01.10.2014, 15:39

Ce bune sunt,o sa fac si eu

Rocsi 1

01.10.2014, 20:49

Mmmm, suna bine!

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 22:04

Fain!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porumb crocant cu topping de telemea