Clatite cu ciuperci si smantana

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2014 | 8382 vizualizari

 

Reteta este din retetarul pentru bucatari.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 100 g ceapa
  • 50 g unt
  • 25 g marar verde
  • 100 g smantana
  • 50 ml vin alb
  • 10 g sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci si smantana:

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Intr-un bol se amesteca faina, laptele, uleiul si ouale. Din aceasta compozitie se fac 10 clatite.

Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a infierbant se inabusa ciupercile si ceapa. Se adauga  vin, marar si sare.  Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu smantana.

Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite si se ruleaza, intorcand capetele pe dinauntru, ca sa nu iasa umplutura. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor 5 minute.

Se servesc calde, cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnat de Lyon in aluat briosat