Clatite aperitiv

de pity19 in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2014 | 3289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri faina
  • 2 oua proaspete
  • 1 lingura oregano
  • o lingurita sare
  • un varf lg piper
  • apa

Umplutura :

  • 4 felii parizer de pui
  • 8 ciuperci albe
  • 3 feliute branza sarata de vaca
  • sare
  • piper
  • usturoi praf
  • ketchup picant
  • un castravete
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv:

Aluat : Ouale le amestecam cu sarea si oregano , cu un tel amestecam bine ;

Adaugam treptat faina , amestecand continuu , apa cat sa fie un aluat tip smantana ;

Pregatim o tigaie pe care o ungem cu ulei si o dam la foc mediu sa se incinga ;

Pentru o clatita adaugam un polonic de aluat in tigaie si invartim de tigaie pana se intinde ; Lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti si luam de pe foc ;

Umplutura : Taiem parizerul rondele ;

Clatim ciupercile si le curatam de pielita ; Taiem fiecare ciuperca in 4 , condimentam cu sare , piper , usturoi praf ;

Luam o tigaie fara ulei , dam la foc mic , adaugam parizerul si ciupercile ; Amestecam din cand in cand ca acestea sa nu se arda ; Lasam pana sunt rumenite frumos ;

Castravetele il clatim , curatam de coaja si taiem feliute rotunde ;

Luam o clatita , ungem cu ketchup , adaugam amestecul de parizer si ciuperci ( aprox 3-4 linguri la fiecare clatita ) ; Razuim o felie de branza dupa care asezam cate 4-5 feliute de castravete ;

Rulam clatita , lasam putin la racit si o taiem in 4 dupa care se poate servi!!

 

 

TIPS-URI

1

In umplutura se poate adauga sos de usturoi cu iaurt sau smantana ;

2

Putem pune patrunjel , marar , varza tocata , rosii , ceapa , pentru aroma!

3

Mie mi-au iesit 3 clatite !

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din organe de porc