Ciulama din măruntaie de pui

de Panacris in Pui, 10 Sep 2013 | 3697 vizualizari

 

Acum că Zmeii cei mici sunt plecați în ”deplasare” pot să prepar și eu o ciulama din măruntaie de pui;) Nu este o rețetă spectaculoasă, dar vă asigur că e super savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • măruntaie de pui ( pipote+inimioare) cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • enibahar 1 boabă,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți.
  • făină albă de grâu 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama din măruntaie de pui:

Ceapa și morcovii se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul.  Apoi se strecoară, atenție zeama se păstrează;) Măruntaiele se toacă mărunt, eu am folosit robotul :D, se pun la foc mediu cu puțină apă. Pentru obținerea sosului, făina se omogenizează cu zeama strecurată, obținută la fierberea măruntaielor și a legumelor, apoi se adaugă în amestecul de mai sus, se asezonează  de sare și piper.

Ciulamaua se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, alături de castraveți murați de vară.

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama din măruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci