Ciulama de pleurotus cu bureti de roua

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2016 | 4428 vizualizari

 

Delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 250 g ciuperci pleurotus
  • 250 g bureti de roua
  • 400 ml lapte gras
  • 2 linguri faina de tapioca
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • paine prajita pentru servire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pleurotus cu bureti de roua:

Curatam ciupercile si le spalam.

Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi.

Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt.

Le punem la sotat in ulei de masline.

Adaugam ciupercile si buretii, asezonam dupa gust cu sare si piper si lasam sa se gatesca la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci.

Punem 300ml si lasam sa fiarba cca 10 minute.

Faina de tapoica se desface in 100 ml lapte, apoi se adauga peste ciuperci.

Amestecam sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda de cratita, fierbem ciulamaua la foc domol 10-15 minute.

Presaram verdeata proaspata, oprim focul.

Portionam si servim cu paine prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pleurotus cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.05.2016, 11:49

mirela0911 1

15.05.2016, 17:38

Asta as manca-o cu mamaliga!

Gheorghita_T 1

18.02.2018, 15:32

Arata grozav de apetisant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti cu maioneza si ceapa