Ciulama de ciuperci

de Ina in Mancaruri de legume, 25 Ian 2012 | 14168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare/ delikat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Ciupercile se curata , se spala si se feliaza, apoi se tin 2-3 minute in apa clocotita ( pe care o vom arunca ), pentru a inlatura o parte din toxine.

Curatam un  morcov , il dam pe razatoarea mica, apoi il calim intr-o lingura de unt ( pentru un gust mai bun, putem adauga si ardei gras, tocat foarte fin ) . Adaugam ciupercile scurse bine de apa si calim un minut, dupa care acoperim cu apa si lasam sa fiarba 5-10 minute. Adaugam sare sau delikat, dupa preferinte. Obtinem astfel o "supa" de ciuperci, pe care o vom folosi in continuare la realizarea delicioasei mancarici.

Intr-o craticioara suficient de adanca topim 100 g unt. Adaugam dintr-o data toata cantitatea de faina si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase. Cand faina capata o culoare aurie, turnam putin cate putin, amestecand continuu, supa impreuna cu bucati de ciuperci, pana cand observam ca ciulamaua este suficient de subtire. Avem grija ca ciupercile sa fie incorporate toate.

Servim fierbinte, cu mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes