Ciulama de ciuperci

de Sidy in Mancaruri de legume, 29 Oct 2011 | 4919 vizualizari

 

Ciulamaua de ciupercute nu mai are nevoie de nicio introducere sofisticată, de cuvinte care să o “vândă”. Pentru că este exact ceea ce îi spune numele: o tocăniţă pe bază de smântână, cu cele mai fragile şi îmbietoare roade ale pădurii.
Si daca nici nu dispui de timp , o poti prepara din ciuperci gata conservate, la cutie....

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii ciuperci taiate
  • o ceapa
  • 2-3 fire ceapa verde
  • usturoi
  • pasta ardei
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se curata ceapa si se taie marunt apoi se soteaza in putin ulei.

Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci.
Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba.
Cind sunt toate fierte ,faina se amesteca cu 2 linguri faina si putina apa pina ce dispar toate cocoloasele. Se adauga si restul smantanii si se rastoarna peste ciuperci, invartindu-se mereu.

Se adauga patrunjelul verde tocat si se lasa sa dea citeva clocote.

Se poate servi cu mamaliguta sau cu paine moale proaspata scoasa din cuptor.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si mazare