Este ceva de lucru la aceasta ciorbita dar, rezultatul va asigur ca este pe masura!!!
Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la foc mic,pana se desprinde carnea de pe os, aprox 60’.
Intre timp taiem toate zarzavaturile cubulete, maruntim ceapa si frunzele de leustean.
Separat intr-o alta oala, adaugam putin ulei si cand s-a incins, punem la calit pe rand : ceapa, ardeiul si restul de legume (fara cele congelate). Lasam la dinstuit cam 15’, dupa care stingem focul.
Cand carnea s-a fiert atat cat sa se desprinda usor de pe oase, o scoatem intr-un bol si o lasam sa se raceasca. Supa in care a fiert, o punem peste zarzavaturile calite, dar, atentie ! Trecuta prin strecuratoare. Amestecam, punem si zarzavaturile congelate (rosiile le-am maruntit) si lasam la fiert,cam 20’.
Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cutit, indepartam pielita de pe ardeii kapia murati, ii maruntim si-i adaugam in ciorba.
De pe oase, scoatem carnea, o maruntim si o punem in ciorba.
La final, intr-un bol, amestecam galbenusele cu smantana si leusteanul maruntit pe care le adaugam in ciorba. Asezonam cu sare daca mai este nevoie si dupa doua trei clocote oprim focul, ciorbita este gata. Pofta buna !
1
aripi de curcan
2
zarzavaturi
3
smantana
4
ardei kapia murat