Ciorba cu afumatura

de marianascarlat in Supe/Ciorbe, 13 Mai 2013 | 12858 vizualizari

 

Ciorbita asta am facut-o cu coaste taranesti. O ciorba pe care bunica o facea in zilele friguroase de iarna cand ai nevoie de mai multe calorii ca sa poti rezista in frig.

 

INGREDIENTE

  •  un kg de coaste de porc afumate 
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 radacina mare de pastarnac
  • 1/2 telina potrivit de mare 
  • un cartof mare 
  • un ardei gras verde 
  • 1/2 cutie de rosii in bulion 
  • doi-trei pumni de taitei
  • 1/2 l bors sau mai mult, depinde cat e de acru 
  • sare 
  • un ou pentru dres 
  • leustean si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu afumatura:

Dupa ce am spalat bine coastele cu apa calduta, le-am pus la fiert in apa rece.

Intre timp am spalat, curatat si am taiat zarzavatul cubulete si am avut grija sa adun spuma din oala in care fierbea carnea. Cand coastele s-au fiert cat decat si nu s-a mai format spuma, am adaugat in oala si zarzavatul tocat, mai putin ardeiul gras pe care-l pun mai tarziu, odata cu rosiile.

Zarzavatul trebuie sa fiarba cam 1/2 ora. Dupa acest timp am adaugat rosiile si ardeiul iar dupa vreo 10 minute am adaugat in ciorba 1/2l suc de corcoduse verzi pe care mi l-a facut mama asta vara si pe care l-am fiert inainte de a-l pune in oala. Am potrivit ciorba la gust. Am fost nevoita sa mai adaug apa pentru ca sucul de corcoduse era foarte acru. Bine ca nu am pus mai mult de la inceput ca ar fi iesit ciorba foarte acra. Am potrivit si de sare si dupa ce a mai dat in cateva clocote am pus si taiteii. Dupa un sfert de ora, douazeci de minute, am dres ciorba cu un ou batut bine si am lasat sa mai clocotesca de cateva ori. Am stins focul si am adaugat leusteanul si patrunjelul verde tocat. Am pus capacul pe oala si cand m-am mai invartit eu prin bucatarie sa strang ce-am imprastiat, a fost numai buna de servit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Oricat de usor ar fi sa dau zarzavatul pe razatoare, eu nu fac niciodata asa. Imi place sa vad zarzavatul frumos taiat in ciorba si nici nu il calesc. Asta din doua motive: 1. ca e mai sanatos sa nu il mai prajesti, 2. ca are carnea destula grasime ca sa-i mai pun si eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.05.2013, 20:42

Imi place

Mihaela11_jo 1

25.05.2013, 15:21

Mmmmmmmmmmmmm ce aromata

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:27

buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza