Ciorba taraneasca de vacuta

de -Licurici- in Ciorbe, 20 Aug 2017 | 7867 vizualizari

 

O ciorba care mie imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vita cu os
  • 2-3 rosii mari
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 ardei capia
  • 1 buc. mica radacina de telina
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 2 oua
  • fidea
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta:

Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert.

Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o o ora, de cand a inceput sa fiarba.

Intre timp, am pregatit legumele.

Ceapa am lasat-o intreaga, la fel si bucata de telina, morcovii i-am taiat rondele mai groase, iar ardeiul bastonase.

Le-am pus in oala, am adaugat sare si le-am lasat sa fiarba 30 min.

Am taiat rosiile si cartofii cubulete, apoi le-am pus in oala.

Am potrivit gustul de sare si piper si am mai lasat pe foc pana au fiert cartofii.

Am adaugat fideaua si am lasat sa fiarba pana am pregatit ouale.

Ouale le-am batut cu furculita impreuna cu sare si piper, apoi le-am adaugat in ciorba, putin cate putin, amestecand cu lingura continuu in ciorba.

La sfarsit, am adaugat patrunjel si am mai lasat aproximativ 2 min pe foc, apoi am oprit focul.

Am servit cu paine prajita si ardei iute.

TIPS-URI

1

Vara, ciorba se acreste daca patrunjelul nu este fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda si stevie