Ciorba padurarului (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 15 Mar 2016 | 12925 vizualizari

 

Ideea acestei retete mi-a venit pe cand colindam duminica padurea, in cautarea urzicilor. M-am trezit si cu leurda si grausor. Ce sa fac cu ele? Mi-a venit in cap o reteta, in care majoritatea ingredientelor sa fie luate din padure. De aici si vine denumirea ei.
Reteta de post!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 1 radacina patrunjel tocat
  • o cana ghebe spalate si tocate mai mare (eu am avut la congelator)
  • o mana hribi uscati pusi de cu seara la inmuiat
  • o lingura pasta tomate
  • o farfurie adanca urzici alese si spalate bine
  • o legatura leurda spalata
  • o legatura grausor de padure spalat
  • o legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 1 litru apa
  • 2 litri supa legume
  • 2 linguri pasta de corcoduse pentru acrit
  • sare
  • piper
  • rondele ardei iute pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba padurarului (de post):

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul  le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, calim ceapa pana devine aurie, adaugam ghebele tocate si hribii inmuiati si tocati .

Sotam la foc potrivit cam 8 minute, adaugam pasta de tomate mai lasam 2 minute. Urzicile  si grausorul le tocam si le adaugam peste ciuperci.

Lasam totul la inabusit cam 4 minute si adaugam totul  in oala cu legume. Pasta de corcoduse o diluam cu putina supa de legume si o adaugam in oala.

Turnam si  restul de  supa. Amestecam, lasam sa fiarba la flacara mica 5 minute. Potrivim de sare si piper.

La sfarsit adaugam leurda tocata amestecam totul si oprim flacara. Servim dupa 2 ore.

Optional se  serveste cu patrunjel si rondele de ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu aveti pasta de corcoduse se poate inacri si cu bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba padurarului (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Ksenya 1

21.03.2016, 07:54

Multumesc

katty 1

21.03.2016, 08:28

Bag seama ca padurarul asta al tau are gusturi bune. Trebuie sa fie delicioasa!

Ksenya 1

21.03.2016, 10:23

Katty,are ,altfeli n-ar iesi asa...deh...pretentiosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hribi cu usturoi si mamaliguta