Ciorba de vitel cu legume si tarhon

de T I M E A in Ciorbe, 1 Sep 2013 | 20976 vizualizari

 

O ciorba foarte gustoasa si aromata datorita usturoiului si tarhonului.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne de vitel
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 telina
  • 1 gulie mica
  • 4 cartofi mai mici
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • tarhon
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu legume si tarhon:

Punem apa la fiert intr-o oala de 3 l.

Legumele le curatam, spalam si le tocam/ taiem.

Carnea o taiem cubulete.

Cand fierbe apa adaugam legumele si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.

Adaugam sare si piper dupa gust.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.

Spre final adaugam si usturoiul tocat marunt.

Cand toate legumele si carbea sunt fierte adaugam tarhonul tocat.

Intr-un bol amestecam faina cu smantana, adaugam cateva linguri din ciorba fierbinte, amestecam apoi turnam peste ciorba.

Lasam sa mai dea in clocot si oprim focul.

Servim cu smantana!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si carne de vita pe care o fierbeti mai intai separat

2

Daca o vreti mai acra, adaugati 1-2 linguri otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu legume si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie