Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 11 Aug 2018 | 4642 vizualizari

 

Provocarea GastroArt
 
Ce-mi place ciorba de varza proaspata.
Varza proaspata este una dintre cele mai bune legume de vara.
Fie gatita, fie cruda in salata este delicioasa si usoara.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/ciorba-de-varza-proaspata-cu-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza alba
  • 4 cepe verzi
  • 1 carnat afumat
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 150 g smantana
  • 2 linguri ulei
  • paprika
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare neagra de Hawaï
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat:

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt. 

Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika.

Se adauga ceapa si se calesc impreuna.

Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza. 

Puneti sare, piper si concentratul de rosii.

Se acopera varza cu apa clocotita. 

Acoperiti si se lasa la fiert 50 minute (verificati daca varza este fiarta si adaugati apa daca doriti o ciorba mai lichida).

Cand este gata, puneti smantana si verdeata tocata.

Serviti fierbinte cu mamaliga sau paine completa.

Decorati cu sare neagra de Hawaï. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta la ceaun