Ciorba de vacuta

de lacralacry in Ciorbe, 23 Mai 2014 | 3684 vizualizari

 

Delicioasa si hranitoare!

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpă de viţel
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 1/2 radacina telina
  • 100 gr fasole pastai (sau mazare)
  • 1 lingura de bulion
  • 1/2 l borş de casă sau borş Magic
  • 2 cuburi Knorr de vita
  • verdeţuri (pătrunjel, mărar, leuştean)
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Carnea de vită se spală, se tăie bucăţele şi se pune la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Se fierbe aproximativ o oră, la foc mijlociu.  In timp ce fierbe,  carnea se spumeaza. După ce car­nea este aproape fiartă, se adaugă  morcovul, telina si pastarnacul, taiate cubulete şi cuburile Knorr. După 10 minu­te se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, ceapa,  cartofii tăiaţi cuburi şi fasolea sau mazărea din conservă.

Se continuă fierberea, până ce toate ingredientele sunt pătrunse. Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, apoi se adaugă borşul şi se potriveşte de sare, după care se adaugă bulionul si  verdeata . . Optional se poate servi ci cu smantana si ardei iute..

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste calda cu putin leustean proaspat peste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole galbena rotunda