Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 18 Ian 2021 | 3765 vizualizari

 

  O ciorba de salata este bine venita dupa o perioada de sarbatori  in care ne-am infruptat cu de toate. Totusi ceva-ceva proteina are nevoie. Nu merge chiar goala !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde creata mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapa galbena
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 300 gr sunculita de porc semi-afumata
  • 1 pahar smantana
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper negru macinat
  • Galuste de casa din : 2 oua +3 linguri faina alba +3 linguri gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc:

  1. Morcovul si patrunjelul se taie rondele.
  2. Sunculita  si usturoiul se marunteste.
  3. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi.
  4. Toate se soteaza in putin ulei.
  5. Turnati deasupra apa fierbinte pentru a grabi fierberea.Sarati .
  6. Cat fierb legumele se prepara galuste din oua, faina alba si gris [ am vazut la italience ca ele nu pun sare in aceste galuste ].
  7. Formati suluri de grosimea unui deget din aluatul framsntat [ nu foarte mult ]si taiati pe diagonala mici gnochi -galuste pe care le puneti la fiert in zeama.
  8. La sfarsit puneti in zeama salata taiata fideluta.
  9. Dregeti ciorba cu smantana, lamaie si piparati.
  10. Smantana se dilueaza cu zeama calda din oala si se toarna inapoi in oala, amestecand.

 Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Salata se pune in ciorba in ultimul moment, pentru ca prin fierbere excesiva sa nu-si piarda din calitati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de conopida cu carnita de pui