Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 20 Iul 2010 | 5844 vizualizari

 

Daca tot am fost la capitolul cu ciuperci ,am testat si o ciorba cu ciuperci............................super buna

 

INGREDIENTE

  • 350 g ciuperci champinion
  • 350 g carne tocata de porc
  • 2 morcovi mari
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze de telina si patrunjel
  • sare
  • piper
  • 5 oua
  • 300 smantana
  • 4 linguri de orez
  • 1 litru bors de casa
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri faina-optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors:

Se curata  morcovul,telina,radacina de patrunjel si ceapa

se taie toate bucatele nu foarte mici in afara de ceapa care ramane intreaga si se pun la foc intr-o oala cu apa si sare sa fiarba apoi se pun frunzele de telina si patrunjel (le puteti lega putin cu ata si le scoateti  la final afara)

Carnea tocata se amesteca cu ciupercile tocate cu 2 oua ,sare ,piper si daca e nevoie putina faina asta numai in cazul in care e prea moale compozitia,eu am pus 1 lingura de faina,apoi se fac perisoare mici care se pun in ciorba peste zarzavaturi sa fiarba la foc potrivit

dupa 10 minute se poate pune si orezul ,iar dupa ce toate sant fierte se pune borsul.

Se potriveste de sare daca mai e nevoie se mai da 2 clocote si se stinge focul

Separat se bat 3 oua se amesteca cu smantana si apoi se pune peste ciorba dar numai dupa ce sa astamparat putin ciorba sa nu fie foarte fierbinte altfel se strange oul.

Se serveste cu patrunjel verde(nu am pus ca nu am mai avut dar nici piticilor nu le place )si cu ardei piscos

pofta buna

PS:am avut si o reclamatie "mami ai facut cam mari perisoarele astea,data trecuta erau mult mai mici"e foarte adevarat ca le-am facut putin cam mari de obicei le fac foarte mici

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Laly 1

22.07.2010, 13:52

Arata demential.Macar ardeiul il mai pot primi si eu?

nadina73 1

22.07.2010, 20:15

sa-ti fie de bine mena

nadina73 1

22.07.2010, 20:18

laly cum iubita numai ardeiul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu pui de tara si dovlecei