Ciorba de miel reteta cu tarhon

de Bunica in Ciorbe, 25 Apr 2017 | 3505 vizualizari

 

Ciorba de miel reteta
Ciorba de miel cu tarhon este nelipsită de la masa de Paști. Pentru mine face parte din Delicii de Paști.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucăți din șirul de miel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 bucată țelina mică
  • 2 linguri ardei gras
  • 300 ml. borș
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță tarhon
  • sare
  • o legătură de leuștean verde
  • 50 g orez
  • 200 ml suc de roșii.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu tarhon:

Bucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l.

În timpul fierberii se spumuiește.

Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele.

Legumele curățate, spălate, se toacă mărunt și se adaugă în oala de ciorbă.

Încercăm morcovul și, dacă este fiert, adăugăm orezul spălat.

Când orezul este pe jumătate fiert, adăugăm sucul de roșii și tarhonul.

Lasăm la fiert 10 minute, apoi adăugăm borșul pe care l-am fiert în prealabil.

Potrivim de sare.

Într-un castron, punem un ou pe care-l amestecăm puțin cu ajutorul unei furculițe.

Stingem focul și turnăm oul în ciorba, amestecând cu o lingură de lemn.

Leușteanul spălat și tocat mărunt se pune când ciorba s-a răcit puțin.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Borșul se pune, după ce a fost fiert în prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Adi 1

28.04.2017, 19:49

Foarte buna!

miki_a 1

29.04.2017, 14:33

mihaelar63 1

07.05.2017, 22:26

Asa este Buni !!! Nu putem rata ocazia unei asemenea bunatati de sezon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]