Ciorba de legume

de Bucataras Medi in Supe/Ciorbe, 9 Dec 2016 | 5687 vizualizari

 

De post, pentru ca tot suntem in postul Craciunului!

Usoara, aromata si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 2 ardei kapia
  • 2 dovlecei
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 5-6 frunze salata verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 300 ml suc de rosii
  • 2-3 fire mici de telina verde
  • zeama de la 2 lamai
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete cartofii, dovleceii, pastarnacul, morcovul, ardeiul. Cubuletele de cartofi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa, pentru a nu-si schimba culoarea pana in momentul adaugarii in ciorba. Punem intr-o oala, pastarnacul, morcovul si ardeiul. Amestecam si acoperim cu apa calduta (2-3 l de apa, in functie de ce cantitate de ciorba dorim sa facem). Adaugam sare si lasam la fiert circa 15-20 min, dupa care, adaugam cartofii si mai lasam inca 10-15 min la fiert. Urmeaza sa adaugam dovleceii, salata (rupta cu mana) si uleiul de masline. Lasam pana cand toate legumele sunt complet fierte si apoi adaugam sucul de rosii, zeama de lamaie si o frunza de telina taiata marunt. Potrivim de sare. Lasam la fiert circa 10 min, dupa care tragem de pe foc. Cand servim, asezonam cu frunze de telina taiata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de vara cu legume