Ciorba de fasole

de Rocsi in Supe/Ciorbe, 13 Mai 2010 | 4570 vizualizari

 

Daca tot maine e vineri si e post,am zis sa va servesc cu o ciorba de fasole

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole (eu am folosit albe)
  • 1 morcov mare
  • o ceapa uscata +una verde
  • 1 ardei rosu
  • jumatate ardei verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 1 lingura si jumatate pasta de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala in multe ape.

Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba).

Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele in oala.(puneti la fiert 3 catei de usturoi,curatati dar intregi pentru ca ajuta sa nu te mai balonezi de la fasole.)

.pe timpul fierberii se schimba o data apa la fasole dar se pune tot fierbinte.

Intre timp pregatiti legumele.

Ardeiul rosu si cel verde se spala si se taie cubulete.

Morcovul se curata,se spala si se da pe razatoarea mare.

Ceapa se curata,se spala si se toaca cubulete.

Patrunjelul se spala,se indeparteaza cozile si se toaca marunt.

Leusteanul se spala,se taie cozile si se toaca.

Cand fasolea a fiert mai bine de jumatate se adauga legumele taiate,piper si putina sare.

Se mai lasa sa fiarba pana sunt gata.

Intr-o tigaie se pune putin ulei,se adauga o lingura si jumatate pasta de tomate si se amesteca pana ce aceasta din urma se incheaga cu uleiul,apoi acesta se toarna in oala cu fasole.

Se acreste cu bors dupa gust.

Se mai dau cateva clocote si puneti niste patrunjel verde pe deasupra si serviti.


 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.05.2010, 21:22

te servesc pusikmea k mai am de o portie sau 2

Dana Cristea - pusikmea 1

15.05.2010, 21:30

daca ma crezi, eu as manca fasole, de dimineta, la pranz si seara

Rocsi 1

15.05.2010, 21:57

te cred..eu cand eram mica nu prea mancam fasole nu stiu de ce..dar acu imi plac mai ales ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan de porc