Ciorba de dovlecei

de lia maria in Ciorbe, 11 Ian 2011 | 5421 vizualizari

 

O ciorbita fara grasimi, plina de vitamine, usoara si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mici
  • 1 morcov
  • 2 patrunjei
  • 1 telina
  • Praz frunze
  • 1 ceapa
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • 1 ardei iute
  • 300g pipept de pui
  • 100g ulei
  • 1 lingurita Frunze tarhon
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 250 g smantana
  • Sare
  • Piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt  si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si telina si le punem in oala. Tocam ardeii si frunzele de praz si le adaugam in oala la calit. Taiem cubulete dovleceii pe care-i punem peste zarzavaturi, amestecam adaugam tarhonul si chimenul si turnam peste legume 3L de apa. Lasam la fiert si intre timp, taiem cubulete pieptul de pui, il prajim intr-o tigaie, in uleiul ramas si cand sau rumenit putin, le golim in oala. Lasam la fiert 30’, asezonam , adaugam smantana si oprim focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde