Ciorba de cartofi

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 20 Apr 2011 | 4186 vizualizari

 

O ciorbita cu multe vitamine!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi
  • o cutie de Cirio Polpa
  • 2 l apa,
  • 1 l bors,
  • sare (delikat)
  • 2  morcovi
  • ardei gras
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura de loboda
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2-3 linguri de untdelemn
  • radacina de  pastarnac si telina
  • cate o legatura de patrunjel si leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi:

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte.

Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se farame. Adaugam apoi delikatul/sarea (dupa gust), borsul si rosiile. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga  verdeata (patrunjelul, leusteanul, loboda si tarhonul, acesta din urma conferind ciorbei un gust deosebit).

Pofta  buna!

TIPS-URI

1

In zilele in care nu tinem post putem drege ciorbita cu o lingura de smantana si un ou batut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare- reteta video