Ciorba de burta

de JulyCris in Ciorbe, 14 Ian 2014 | 7629 vizualizari

 

In concediu sau,pur si simplu cand evadam cate o zi pe undeva,ciorba de burta e preferata! Numai ca,atunci cand o fac eu,o fac exact pe gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta prefiarta
  • 3-4 cepe
  • 2-3 morcovi
  • oase de vita (2)
  • 2 ardei gogosar
  • sare,piper
  • smantana (o galetusa de 900 gr)
  • 5 galbenusuri de ou
  • 2-3 linguri ulei
  • Otet
  • mujdei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pun oasele de vita, spalate in prealabil, intr-o oala (oala de 3 l) la fiert. Se ia spuma (eu arunc prima apa). Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga legumele intregi. Un morcov se da pe razatoarea mica si se caleste in cele 3-4 linguri ulei. Se pastreaza deoparte. Cand legumele sunt fierte, se scot cu grija din oala impreuna cu oasele de vita si se pune burta. Se lasa sa fiarba bine. Se adauga sare si morcovul calit (o sa-i dea o culoare frumoasa). Dupa ce burta e fiarta, se lasa putin sa se linisteasca supa.

Separat se bat cele 5 galbenusuri, se adauga smantana si se omogenizeaza bine. Se adauga acest amestec in oala, amestecand cu grija (daca supa e prea fierbinte, smantana se branzeste).

La servire se adauga mujdei de usturoi, otet si piper dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]